• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
  • Afgelopen zaterdag speelde ondo A1 tegen Meervogels A1. Op een warme en zonnige zaterdag was het aan ons de taak om te doen wat we moesten doen, en dus van Meervogels te winnen.

    Door 2 rake vrije ballen van Esther begonnen we al goed aan de wedstrijd, en na 10 minuten stonden we al met 2-6 voor. In het verloop van de eerste helft hadden we maar weinig moeite met het zoeken van makkelijke kansen. Sommigen van Meervogels leken erg last te hebben van de warmte en mede daardoor konden we vaak dichtbij vrijkomen. Het was jammer dat we van afstand niet goed schoten, maar desondanks hebben we onze afstand geleidelijk uit kunnen bouwen tot een 4-15 ruststand.

    De wedstrijd was halverwege dus zeker al beslist, maar we wilden elkaar wel scherp houden om tot een zo ruim mogelijke overwinning te komen. Toch was de scherpte er een klein beetje van af in de tweede helft, en we konden niet dezelfde energie in de wedstrijd leggen als dat we in de eerste helft hadden gedaan. Dat is misschien ook niet gek, omdat de winst al binnen was en met warm weer op groot veld waren het niet de beste omstandigheden.

    Mede door een paar mooie goals stond er vijf minuten voor tijd dan ook een stand van 9-22 op het scorebord en het voelde nog niet helemaal lekker dat we de voorsprong niet nóg verder uit hadden kunnen bouwen. Onze eindsprint, met een wereldgoal van Daan in de slotseconde als hoogtepunt, zorgde voor een 9-26 eindstand.

    Het was een wedstrijd waarin we zeer weinig tegenstand kregen, dus heel euforisch konden we nog niet zijn met de twee punten. Tevreden over het spel waren we zeker wel, dus we kunnen vol vertrouwen weer toewerken naar de volgende wedstrijd. Die is weer thuis, om 10:30 tegen Fortuna A2. Kom zeker kijken, want we gaan er dan weer een leuke wedstrijd van maken!

rfwbs-sliderfwbs-slide