• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
  • ONDO moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Ed van der Steen stapte na het veldseizoen in als hoofdtrainer, maar zal volgend seizoen niet op de bank zitten in ‘s-Gravenzande. “Ik stapte in om deze mooie club te helpen, maar ik heb natuurlijk niet voor niks vorig jaar na KCC besloten om een stap terug te doen om meer tijd aan m’n gezin te geven”, licht Van der Steen toe.

    Van der Steen zou dit seizoen de ONDO-selectie op dinsdag gaan trainen, maar nadat er tussentijds afscheid werd genomen van hoofdtrainer Patrick Muurling nam de inwoner van Hendrik Ido Ambacht zijn taken over. Van der Steen: “Ik deed dat om de vereniging niet te laten zakken en om de spelersgroep verder te helpen. Zij willen zó graag en moeten eerder afgeremd worden dan dat je hen moet motiveren. Aan alles voel je dat deze groep met ONDO hogerop wil. Daarom is het zo zuur dat de competitie stil ligt.”

    De coronapandemie heeft trouwens niks met de beslissing van Van der Steen te maken om na dit seizoen te stoppen bij ONDO. “Ik heb bewust een stap terug gedaan en het kost mij teveel tijd om naar ‘s-Gravenzande te rijden. Wel zal ik ONDO blijven volgen en af en toe bezoeken, want het is echt een mooie vereniging. Dat ervaarde ik al als ik kwam kijken tijdens het NK 1-1 bijvoorbeeld, maar als je er deel van uitmaakt merk je hoe de club in beweging is.”

    ONDO vindt het jammer dat Van der Steen stopt en hoopt dat we gezamenlijk nog in elk geval het veldseizoen mogen afmaken. Ondertussen gaat de club op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. “Met Patrick Muurling en later Ed van der Steen hebben we de afgelopen periode twee uitstekende trainers voor de groep gehad”, meent bestuurslid technische zaken Frank Stout. “Het zegt ook wel iets over de vereniging dat dergelijke trainers voor deze talentvolle en hongerige groep willen staan. Met de talentvolle jeugd erachter zal de selectie alleen maar sterker worden. We gaan op zoek naar een trainer die hen korfballend verder kan helpen om een stabiele overgangsklasser te worden.”

rfwbs-sliderfwbs-slide