• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
 • Het was een feestelijke bedoeling bij ONDO afgelopen weekend. Eigenlijk vooral omdat we na lange tijd eindelijk weer voor competitie mochten spelen.

  Zoals altijd was het inderdaad weer een feestje bij ONDO. Er stond een springkussen buiten, De ONDO-lounge was georganiseerd en onze eigen top DJ(s) waren weer aanwezig!De koelcel stond afgeladen vol met onder andere ook speciaal biertjes dus iedereen was klaar voor een mooi selectie programma.

  ONDO 2 begon de eerste competitie wedstrijd met een wat andere samenstelling dan iedereen eind vorig jaar in gedachte had. Door diverse blessures moest er flink gepuzzeld worden met de basisopstelling maar gelukkig hebben we een grote vereniging met veel mogelijkheden!

  In een spannende eerste helft waar beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren was het in de laatste fase de bezoekende ploeg Sporting Trigon die het verschil leek te maken naar rust toe. Toch had ONDO wat anders in gedachte, want met nog een halve minuut op de klok werd na een kleine inhaalrace de gelijkmaker op de borden aangetekend. Met nog 10 seconden op de klok maakten de bezoekers toch nog een goal waardoor de kleedkamers met een miniem verschil werden opgezocht 

  In de tweede helft leken de gasten snel het verschil te willen maken en de wedstrijd op slot te gooien. Binnen tien minuten stond er een verschil van 5 punten op het scorebord en leek het verzet gebroken. Met onder andere een zeer verdienstelijk invallende Daan die vele ballen onderschepte begon ONDO met nog 5 minuten op de klok toch nog met een slot offensief. Sporting was het echt helemaal kwijt en de thuisploeg maakte hier gretig gebruik van. De aanvallen van de bezoekers werden allemaal snel afgebroken en aanvallend begon ONDO aanvallend oorlog te maken wat resulteerde in een aantal doelpunten. Met nog een halve minuut op de klok werd de gelijkmaker aangetekend en na een prachtige inhaalrace werd er afgefloten bij een 16-16 stand.

  Daarna was het de beurt aan ONDO 1. Bij het eerste waren er basisplaatsen voor Mark Vuijk en Roos Vroonland. In een poule waarop het op voorhand op lijkt dat ONDO en Sporting beide in de Top 4 zullen gaan spelen was iedereen benieuwd hoe de krachtsverhoudingen zouden liggen. 

  Aan het begin van de wedstrijd liet ONDO blijken dat het wel duidelijk was hoe de verhoudingen lagen. ONDO heerste vooral aanvallend en kon eigenlijk doen wat het wilde. Verdedigend was het echter iets moeizamer, daar Sporting in de rebound hun mannetje wel stond. Ook over de dames werd er veel meegeschoten en met veel pressing naar binnen gespeeld.

  In de loop van de eerst helft was ONDO echter duidelijk de beter ploeg en moest het proberen om de score voor rust verder uit te bouwen. Wat ONDO zichzelf kan verwijten is dat dit niet gebeurde waardoor de ploegen “slechts” met een 12-10 stand de kleedkamers opzochten.

  De tweede helft was het spelbeeld volledig anders. ONDO maakte een aantal onnodige fouten in de verdediging waardoor het Sporting volledig de kans gaf om terug te komen in de wedstrijd. Aanvallend waren er mogelijkheden volop, maar het vizier stond niet meer op scherp. Na een lange doelpunten droogte waren het de bezoekers die ervaring genoeg hebben om de wedstrijd te kantelen en dankbaar gebruik te maken van de situatie. Bij een 15-19 eindstand droop ONDO zichtbaar teleurgesteld van het veld af.

  Na een kleine afkoel periode werd vader Matthijs met een aantal cadeaus voor dochter Mare in het zonnetje gezet en probeerden we er alsnog een feestje van te maken. De mannen en vrouwen van ONDO 7 hadden namelijk een aantal hele lekkere menu’s in elkaar geknutseld en in combinatie met de heerlijke muziek werd de avond toch nog goed afgesloten. 

  Komend weekend gaat de ONDO-selectie op bezoek bij Phoenix. Nieuwe ronde, nieuwe kansen zeggen we dan. Uiteraard gaan we er alles aan doen om van dit weekend het eerste 4-punten weekend te maken.

  Bent u er bij? Vanaf 14:00 zien we de O-side graag verschijnen in Zoetermeer!

  Foto's van de wedstrijd ONDO 1 - Sporting Trigon 1

rfwbs-sliderfwbs-slide