• Hotel van Dijk in Kampen is al jaren lang een trouw sponsor van ONDO. Een sponsor uit Kampen, is dat niet wat vreemd. Misschien of toch niet!

    In het weekend van 12 en 13 juli deden we (families van Alfen en Noordam) Hattem en Kampen aan. Zaterdag lunchen in Hattem met een rondwandeling in dat pittoreske Hanzestadje. Eind van de middag naar Kampen, ook een Hanzestad met weer een aardige wandeling door de stad en ’s avonds een heerlijk diner. Zondag de 13e was een wandeldag van Kampen naar Zwolle. En als je dan in Kampen gaat overnachten is het niet moeilijk om het reclamebord van Hotel van Dijk op je netvlies te krijgen. Het hotel is aan de IJssel gelegen, heeft mooie kamers en belangrijk, een prettige sfeer.

    Waar ligt dan de relatie met ONDO. Wel, eigenaar Herman was vijftien jaar geleden alweer een tijdje single. In het hotel vertoefden vaak Westlandse kassenbouwers. Aan de overkant van de IJssel is namelijk een kassengebied. De mannen hielden Herman voor, dat hij eigenlijk een Westlandse zou moeten trouwen. Of het nieuwsgierigheid was, wilde hij niet zeggen maar hij toog inderdaad naar het Westland en ontmoette Irma van der Veen, zus van onze secretaris. Toen hij op een keer op het Marktplein bij de Witte op het terras zat, kwamen een aantal van de kassenbroeders langs en vroegen wat hij daar deed. ‘Ik moest van jullie toch een Westlandse trouwen’, was zijn laconieke antwoord. Ver weg in Kampen weet hij alles van ONDO en, zijn interesse ligt ook  bij voetbal, alles over de plaatselijke FC. Toen ik hem een verhaal vertelde over voetbalclub DOS Kampen, ik denk ergens in de midden jaren 60 van de vorige eeuw, toen ik in het 1e team van De Sport speelde, liepen we het risico om de hele dag te blijven praten. Hoewel de dames dat prima hadden gevonden, dan hoefden ze niet te wandelen, hebben we toch maar afgerekend. Met Irma konden we geen kennis maken, ze was in ’s-Gravenzande bij een vriendin .

    Leuke stadjes, een prettig hotel en mooi weer, wat wil je nog meer om het gezellig te hebben. En alle ONDO’ers krijgen de groeten van Herman, Hotel van Dijk, Kampen.

    Rijk

     

rfwbs-sliderfwbs-slide