• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
 • Afgelopen zaterdag moesten de korfballers uit ’s-Gravenzande op bezoek bij Refleks in Rijswijk. Op voorhand wisten we dat Refleks een fitte ploeg is, met harde werkers, en waar de punten dus niet zomaar opgehaald kunnen worden.

  ONDO 2 begon goed. Ook al was de thuisploeg in de beginfase zuiver, ONDO ging goed mee qua score. Met snelle spitsen was het wel moeilijk om de controle verdedigend goed te houden maar dit lukte gelukkig goed. Naar mate de eerste helft vorderde kwam de thuisploeg wel beter in hun spel en bleven de doelpunten bij ONDO achter.

  Refleks, niet zomaar de koploper in de poule ging na rust verder waar het mee gebleven was. ONDO kwam er nauwelijks meer aan te pas en de thuisploeg bleef uitermate scherp schieten. ONDO probeerde met wat wissels nog iets te forceren, maar het kwaliteitsverschil was deze keer iets te groot. Bij een 21-9 stand stond ONDO met lege handen en verstevigde Refleks hun koppositie.

  Daarna was het de beurt aan ONDO 1. Met het puntverlies wat al geleden was, is het zaak om maximaal te blijven winnen om aan te haken bij de bovenste plekken. Waar ONDO tot op heden vrijwel elke wedstrijd een sterk begin heeft, was het deze week andere koek. Iedereen was overal te laat bij, en in combinatie met het scherpe schieten van de thuisploeg stonden alle alarmbellen op rood met en 7-1 achterstand. Patrick vroeg een Time-out aan waarbij iedereen even wakker geschud werd.

  Dit hielp aanzienlijk en langzaam maar zeker kwam ONDO terug in de wedstrijd. Net voor rust werd te stand zelfs weer gelijk getrokken, en er werd zelfs met een puntje voorsprong de kleedkamers opgezocht. Zoals van tevoren al verwacht werd, het ging dus niet vanzelf. Zaak voor ONDO om de tweede helft wél scherp te beginnen om de wedstrijd in eigen handen te houden.

  In de tweede helft pakte ONDO inderdaad de regie. Er was weinig aan de hand, en het enige wat eigenlijk nodig was, was een doelpuntje om het overwicht te belonen. Bij een 12-15 stond viel ONDO alleen stil, en kon het verschil naar 4 niet gemaakt worden. Als die aan de ene kant niet valt…. Inderdaad Refleks knokte zich terug in de wedstrijd en ONDO leek zenuwachtig te worden en er werden verkeerde keuzes gemaakt. Anderhalve minuut voor tijd pakte Refleks zelfs weer de leiding en het is dat een 20 seconde voor tijd Matthijs nog de gelijkmaker aantekende. Bij een 17-17 eindstand en een heel raar scoreverloop voor ONDO toch een teleurstellende uitslag.

  Sporting Trigon speelde gelijk tegen Phoenix, maar Alo won wel gewoon hun wedstrijd. Inmiddels staat ALO alleen aan kop met 3 punten voorsprong op ONDO. Er zijn voor de selectie nog 2 wedstrijden te gaan in de veldcompetitie, voordat we weer richting de zaal mogen. Aanstaande zaterdag in ieder geval weer heerlijk op het ONDOmein met de O-Side achter ons tegen Swift.

   

   

rfwbs-sliderfwbs-slide