• In de voorbereiding heeft ONDO C1 een aantal leuke, moeizame, maar bovenal leerzame wedstrijden gehad tegen Refleks C1 en Die Haghe C1. Daarnaast mag ONDO C1 zich Nederlands Kampioen Beachkorfbal 2020 noemen. Op zondag 30 augustus (met windkracht 10) wisten de toppers van ONDO C1 in de finale Fortuna C1 te verslaan. 

    Na ongeveer zes maanden mocht er zaterdag 5 september eindelijk weer gestreden worden voor de punten. Die Haghe C1, dezelfde tegenstander als de week ervoor, stond op het programma. In de oefenwedstrijd werd er met vier punten verschil verloren. Aan ONDO C1 de taak om dit deze week te veranderen.

    Helaas begon ONDO C1 matig aan de wedstrijd en kwamen we al snel achter met 0-2. Hierdoor werden we op scherp gezet en kregen we steeds meer grip op de wedstrijd. Aanvallend kwamen we tot meer kansen en verdedigend kregen we meer controle. We kwamen dan ook terug tot een 5-3 voorsprong en met deze stand gingen we de rust in. Teleurstellend genoeg begonnen we de tweede helft weer matig en kregen we direct twee doelpunten om onze oren, 5-5. Dit betekende dat we ons weer terug moesten knokken in het spel. Gedurende de tweede helft ging het scoreverloop gelijk op, maar door een aantal dure foutjes rondom de korf ging Die Haghe C1 er uiteindelijk met een 8-9 winst vandoor. Dit is een flinke teleurstelling, omdat ONDO C1 bijna de gehele wedstrijd beter spel en betere kansen liet zien. De trainers vinden het super leuk om te zien hoe snel de spelers het nieuwe spel oppakken met elkaar.

    Gelukkig zijn we pas net begonnen aan het seizoen en hebben we nog heel veel wedstrijden om dit goed te maken! We gaan weer hard trainen deze week, en gaan zaterdag de strijd aan met KZ C1. We begrijpen dat dit net even te ver rijden is om te komen kijken, maar hopen jullie zaterdag 19 september weer langs de lijn te zien bij ONDO!

rfwbs-sliderfwbs-slide