• Na de verlies partij van vorige week op eigen terrein, mocht ONDO nu richting RWA. Het weer was prachtig, de O-side was aanwezig, dus iedereen had er zin in.

    RWA is een ploeg met redelijk wat lengte en reboundkracht. Daarnaast kunnen vrijwel alle spelers makkelijk van afstand schieten, dus een lastig te bespelen ploeg. In de beginfase had ONDO het lastig. Aanvallend kwamen de bezoekers lastig tot de juiste kansen en er moest een vroege Time-Out aan te pas komen om de ploeg wakker te schudden. Na de uitbraak van de coach, kreeg ONDO het beter onder controle. Na een 8-5 stand in het voordeel van de thuisploeg kwam ONDO terug in de wedstrijd en bij rust stond er een 9-10 stand op de borden.

    De tweede helft begon een stuk beter voor ONDO. Er vielen wat makkelijke goals waardoor er gelijk aan de goede kant van de score gebleven werd. Toch maakte ONDO het zichzelf weer lastig. Er konden wel veel schoten genomen worden, en de rebound was prima in orde, maar doordat de schoten van te ver waren was het percentage ruim ondermaats. Het verschil bleef dus niet en RWA kwam weer terug in de wedstrijd. Net op tijd was ONDO weer wakker en met nog een paar minuten op de klok probeerde ONDO de wedstrijd te beslissen. Na een rommelige bal kreeg ONDO een strafworp mee om de wedstrijd op slot te gooien, maar doordat deze gemist werd, speelde ONDO nog een paar minuten met samengeknepen billen… Gelukkig werd er bij een 15-16 stand afgefloten, en ondanks dat het spel zeker beter kan, kunnen we toch weer 2 belangrijke punten bijschrijven.

    Met een gedeelde 2e plaats doet ONDO het voorlopig netjes, en zoals vorige week al gemeld zullen de wedstrijden tegen Refleks en Maasluis van belang zijn om te kijken hoe ONDO ervoor staat. Wordt het bovenin aanhaken, in de middenmoot blijven hangen, of naar onder kijken? Onze voorkeur is duidelijk, dus daar gaan we weer hard mee aan de slag van de week. 

    Komt u aanstaande zaterdag ONDO weer aanmoedigen? 15:30 uit bij Refleks in Rijswijk!

rfwbs-sliderfwbs-slide