• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
 • Maak je op voor een spannend potje korfbal want dinsdagavond speelde ONDO E2 uit tegen KCR E3. Beide partijen tot nu toe ongeslagen. Een verslag:

  De klapper van deze competitie, beide teams hebben alles gewonnen tot nu toe dus deze wedstrijd gaat er om spannen!
  KCR neemt uit en krijgt een kansje. ONDO neemt over en Julian probeert zijn openingstreffer, net mis. Loïs vangt af en probeert het ook. KCR komt in balbezit maar ONDO neemt over en breekt uit en Julian doet alsnog wat hij elke wedstrijd heeft gedaan tot nu toe: de openingstreffer scoren! 0-1! KCR antwoord direct met 1-1. Het tempo ligt heel hoog en het spel gaat heen en weer waarbij ONDO de meeste kansen krijgt. Pats! Loïs scoort 1-2. Ze loopt voortdurend goed vrij en blijft aanspeelbaar. ONDO speelt goed rond maar KCR heeft niet veel nodig en scoort tussendoor 2-2. Time out

  KCR krijgt een strafworp (?) 3-2. De strafworp is dubieus, ONDO kreeg het net twee keer om dezelfde redenen niet. De coach maakt dat duidelijk aan de scheidsrechter en direct daarna krijgt ONDO een strafworp. Helaas mist Twan. Nikki, net vers in het veld, scoort 3-3. ONDO heeft goed overwicht en Nikki scoort ook 3-4. Julian heeft een kans en ONDO houdt balbezit. KCR krijgt een strafworp maar mist, pfhieuw, kwam ONDO goed weg. Twan maakt dat goed duidelijk door te scoren: 3-5. Julian krijgt twee keer een kans en ONDO vangt goed af. Vanaf dit moment krijgt KCR een paar jeugdteams publiek er bij, met veel geroep en gejuich voor KCR. \' ONDO, blaas omver, ONDO blaas omver!\' Zo verstond ik het tenminste haha. Julian trok zich er weinig van aan en onderschepte de bal. Twan schoot prachtig richting de korf. Jammer dat die niet zat. KCR kreeg een boost van het publiek en scoorde 4-5. Nikki onderschepte mooi, Julian kreeg twee kansen en de tweede kans was raak: 4-6 en rust.

  ONDO neemt uit maar KCR krijgt een strafworp, dubieus. KCR mist. En neemt de overhand met twee hele mooie kansen. Nikki krijgt een kans en Twan vangt af. (Repeat). ONDO houdt balbezit en Nikki vecht zich een weg richting de korf: 4-7. KCR neemt uit en ONDO neemt direct over. Kans voor Nikki, Loïs vangt af, toch net niet. KCR met een kans en.... Een strafworp voor KCR. De coach laat goed van zich horen en had de wedstrijd liever zelf gefloten. Het wordt wel 5-7, en 6-7 en nog twee kansen voor ONDO maar die tellen niet mee in de eindstand.

  Het laatste deel van de wedstrijd breekt aan waarbij ONDO begint met veel balbezit. KCR een kans en weer een dubieuze strafworp die helaas voor ONDO benut wordt 7-7. En ook nog 8-7, aaaa sfeerverlagend. Het is toch echt ONDO die de overhand blijft houden met een hoofdrol voor Nikki. Telkens onderscheppen en vechten voor de bal, met bloed aan haar knieën, opgeven is geen optie. KCR heeft weer weinig nodig en scoort 9-7. Nikki maakt een mooie doorloop maar mist. ONDO krijgt ook een strafworp en Julian maakt 9-8. Toch ook nog 10-8 maar ONDO wil niet verliezen: Nikki maakt 10-9 en in de allerallerallerlaatste seconde BAM 10-10 door Nikki. Ook Julian onder het bloed en Loïs een beurse voet na noppen op haar voet. Maar niet weggegeven. De tegenpartij gaf goed weerstand maar in mijn optiek speelde ONDO beter (en in de optiek van de coach zeker haha) dus de weg naar kampioenschap is open! Eindstand 10-10. Strafworpen 1-2.

rfwbs-sliderfwbs-slide