• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
  • De laatste wedstrijd van het veldseizoen en beide partijen nog ongeslagen. De vorige ontmoeting met KCR eindigde met gelijkspel dus vandaag was de laatste mogelijkheid voor beide partijen om kampioen te worden. Lees gauw verder!

    ONDO neemt de bal uit en speelt rustig over richting de korf. Sem geeft de bal mee aan Nikki voor een doorloop maar het werd goed verdedigd. ONDO houdt heel lang balbezit en speelt de bal strak rond. Opvallend is dat ze tegen de klok in rond spelen, consequent. Julian probeert te scoren maar werd verdedigd. KCR heeft voor het eerst balbezit maar Sem staat op de goede plek om de bal over te nemen. De bal gaat weer richting de korf en Sem maakt een mooie treffer. Iedereen juicht maar helaas telt dit punt niet mee omdat hij verdedigd werd. KCR komt weer heel even aan de bal maar wederom is het Sem die de bal onderschept en een belangrijke aanval opstart. Julian krijgt uiteindelijk de bal in handen en weet prachtig te scoren: 1-0! En zeer sfeerverhogend. KCR probeert ook iets maar ONDO komt niet in gevaar. In plaats daarvan komt ONDO aan de bal en speelt de bal weer lange tijd rond. Time out!

    ONDO neemt uit maar KCR neemt over. KCR blijft lang aan de bal maar het tempo gaat drastisch omlaag. Ze kunnen de bal niet echt bij elkaar kwijt. ONDO neemt over en Loïs krijgt een kans. KCR krijgt kort de bal maar levert weer in en Julian krijgt een strafworp omdat de bal uit zijn handen werd getikt, net toen hij wilde scoren. Helaas gaat deze er niet in. ONDO speelt weer rond in hoog tempo en de kansen zijn voor Loïs die een doorloop probeert en Julian die net de korf niet weet te vinden. Het valt op dat als KCR balbezit heeft, de bal heel gauw onderschept wordt door ONDO. Eerst doet Twan dat en terwijl hij overspeelt rent hij zichzelf vrij bij de korf, krijgt hij de bal toegespeeld, gooit hij richting de korf (lees even in slow motion...)...... Raak!! 2-0 en een heel blij publiek. KCR mag uitnemen maar vrij kort daarna onderschept Nikki de bal. Richting Julian die het nog eens een keer probeert. In plaats van een doelpunt voor ONDO staat KCR ineens een doorloop te nemen, met succes. 2-1. Aaaaaa. ONDO mag de bal ingooien en weer krijgt Julian een starfworp om dezelfde reden als de eerste keer. Deze gaat mis maar Loïs vangt af en schiet op de korf. Jaaaaaa 3-1! Mooie ruststand

    Na de rust mag KCR de bal uitnemen en omdat ONDO alles dichtzet komen ze er niet door. Julian neemt de bal over en geeft hem mee aan Twan die van een afstand probeert te schieten. KCR probeert het daarna ook maar er wordt niet gescoord. ONDO speelt de bal goed rond en blijft lang aan de bal. KCR komt er ineens tussen en breekt uit. Loïs heeft daar helemaal geen zin in en pikt de bal gewoon terug. Het spel gaat korte tijd heen en weer met een kansje voor KCR en ook een mooi schot van Nikki. Helaas verdedigd. KCR krijgt de bal maar Nikki neemt over, echt heel krachtig doet ONDO dit deze partij. Julian heeft nog een gaaf afstandsschot die op de rand van de korf terecht komt, met veel oeoeoeoe\'s en de aaaaaaaa\'s van het publiek. KCR vangt af maar wordt niet meer gevaarlijk. Time out.

    KCR neemt uit maar Nikki wil de bal en zo gezegd, zo gedaan. Nikki probeer te scoren maar werd uitstekend verdedigd. Korte tijd later neemt Nikki een doorloop die op de rand van de korf terecht komt. En Twan probeert ook te scoren maar raakt ook alleen de rand. KCR komt aan de bal en het tempo gaat drastisch omlaag. Toch pakt KCR een moment en scoort 3-2. ONDO stond even niet op scherp. Het laatste deel van de wedstrijd heb ik niets meer opgeschreven want de laatste minuten waren ontzettend spannend. KCR was aan de bal en wilde heel graag in de laatste seconden scoren maar ONDO (en het publiek van ONDO) maakten dat onmogelijk. Het verlossende eindsignaal en de terechte ontlading! 3-2 en ongeslagen kampioen! Fantastisch gespeeld, fantastisch gecoached en fantastisch aangemoedigd! Op naar het zaalseizoen!

rfwbs-sliderfwbs-slide