• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
 • De eerste thuiswedstrijd van ONDO D1 afgelopen zaterdag. Het was een wedstrijd in de vroege morgen. Om 9:15 ging het startsignaal al. Duidelijk was dat we nog niet helemaal wakker waren, we kregen namelijk direct een doorloopbal om onze oren. 

  ODO viel heel langzaam aan en gooide alleen als het echt kon. Hierdoor was het onderscheppen van de bal en zelf tot aanval komen erg lastig. Gelukkig was de hele wedstrijd bijna elke afvangende bal voor ons. Het brengen van de bal naar de aanval was deze zaterdag niet ons sterkste punt. Het counteren wat we in de wedstrijd tegen Fortuna zagen was als sneeuw verdwenen. Onze passes waren niet zuiver en daarom konden we onszelf niet belonen. 

  In de eerste helft lieten we ons nog niet meeslepen in het trage spel van de tegenstander en kwamen wij door snel overspelen en reageren op elkaar tot veel kansen. Ook de tweede kansen vlogen door het meevangen van ODO om de oren. Maar waarom alle ballen de korf niet ingingen was de vraag? 

  We gingen de rust in met een 5-2 voorsprong. Prima, maar we moestten ons eigen tempo blijven spelen, niet te lief zijn en gaan afronden. Deze drie punten... ik denk dat het een enkeling lukte. We lieten ons meeslepen in het langzame tempo en kwamen zelf maar lastig tot kansen. We sloten de wedstrijd af met een 7-3 wint. 

  Complimenten voor de verdediging trouwens. Blijf maar eens geconcentreerd in een toch wel wat saaie wedstrijd. Na twee wedstrijden netjes gewonnen te hebben, hebben we nog niet het spel gezen wat ONDO D1 op de trainingen laat zien. Hopelijk valt het kwartje zaterdag de goede kant op en gaan we shinen. 10:15 thuis tegen Nieuwerkerk! 

  Komt u onze toppers aanmoedigen?

rfwbs-sliderfwbs-slide