• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
 • Na het succesvolle seizoen van ONDO D1 van afgelopen jaar, geen wedstrijd verloren, tweemaal kampioen in de hoofdklasse en het NK gehaald is het tijd voor revanche. Want door Corona kon het NK helaas geen doorgang vinden. Drie spelers zijn gebleven, twee dames overgekomen uit de D2, één dame uit de E1 en twee heren overgekomen van een andere vereniging, alle acht gedreven om te winnen. 

  Dat we dit jaar aan niveau moesten inleveren ten opzichte van afgelopen jaar was duidelijk. Daarom moesten we hard gaan trainen om snel beter te worden. In de eerste weken is er veel getraind op de verdediging en dan voornamelijk voor verdedigen. Dat zagen we in de oefenwedstrijden goed terugkomen, er werd netjes verdedigd en niet veel doelpunten weggegeven. 

  Op papier zitten we in een zware poule, met Nieuwerkerk, Fortuna en Odo. Tijdens het NK Beachkorfbal in Scheveningen met windkracht 10 werd er opvallend makkelijk gewonnen van de eerste twee ploegen. Zijn wij dan toch beter dan verwacht? Het eerste kampioenschap werd uiteindelijk binnengesleept, Nederlands kampioen beachkorfbal! 

  De eerste competitiewedstrijd kwam eraan. We mochten beginnen tegen Fortuna D1. Voor spelers en trainers toch wel een tegenstander om altijd zenuwachtig van te worden. Gelukkig waren de spelers van ONDO D1 vol vertrouwen tijdens het inschieten en schoten we er veel in.

  We stonden verdedigend als een huis. Fortuna speelde veel rondjes om de korf maar kwam eigenlijk niet tot kansen. Dit door het goede voor verdedigen van onze spelers. Aanvallend kwamen we tot veel, maar wel rommelige kansen. Veel aanvallen eindigden na één schot. Toch stond er met rust een nette 2-7 voorsprong op het scorebord. 

  De tweede helft kwamen we moeilijk op gang. We gooide veel ballen niet in onze eigen handen en veel kansen gingen niet raak. Fortuna had nog even de kans om het ons lastig te maken, bij een 5-8 stand kregen ze een strafworp, mis. We werden wakker en scoorden op het einde nog vier mooie kansen. Met een eindstand van 5-12 floot de scheidsrechter af. 

  Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen ODO. ODO verloor de eerste wedstrijd tegen Nieuwerkerk met 3-4. We spelen om 9:15, dat is erg vroeg maar we hopen dat jullie je bed uitkomen om ons aan te moedigen. 

rfwbs-sliderfwbs-slide