• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
 • Afgelopen zaterdag voor het eerst een vroege wedstrijd op het programma voor de D1. Het was te merken, sommige nog aan het gapen, andere nog niet gefocust en coaches die eerst een goede bak koffie of thee nodig hadden. Vergeten dat Kinderdijk natuurlijk dezelfde shirts heeft, gelukkig allemaal een zwart shirt meegenomen en Amy die haar schoenen vergeet, gelukkig kon ze de schoenen van Eva aan, die door een blessure in de C1 begon deze week en niet bij ons. 

  Dat waren we niet gewend en het was zeker niet de juiste voorbereiding. Het is toch een dingetje bij de D1, ze kunnen heel gefocust zijn wanneer we spelen tegen een goede tegenstander, maar wanneer er geen spanning is voor de wedstrijd is de focus ver te zoeken. 

  We begonnen de wedstrijd gelukkig wel redelijk goed en kwamen al snel op een 1-5 voorsprong. Kinderdijk kwam door stomme fouten van ons terug tot een 3-5 stand. Met een stand van 4-7 gingen we de kleedkamer in. Zeker niet ontevreden, maar ook niet tevreden kletsten we met elkaar en bedachten we een plan om beter te gaan spelen in de tweede helft. 

  Kinderdijk scoorde het eerste doelpunt van de tweede helft, maar hierna zette ONDO aan. Er zaten af en toe zeker mooie aanvallen tussen maar we maakten ook veel fouten. Bij een eindstand van 11-18 floot de scheidsrechter af. Een prima pot, maar het kan en moet in de aankomende weken wel echt beter.

  Wanneer Avanti smiddags punten zou laten liggen tegen Vitesse kon ONDO D1 de eerste kampioen uit de D Hoofdklasse worden. Toch wel een beetje onverwachts gebeurde dat en was ONDO D1 kampioen. Beetje een gekke manier van kampioen worden was het wel, gelukkig is dit pas de eerste halte en zal het echte feest hopelijk na het NK gevierd kunnen worden. 

  ONDO D1 is namelijk het eerste D team dat zich heeft gekwalificeerd voor het NK op 11 april. Hou deze datum alvast vrij in de agenda. We hopen dat jullie ons allemaal aan komen moedigen. Voor het NK is een beetje geld geen overbodige luxe daarom houden we op zaterdag 14 maart een loterij in de Westlandhal. We hopen dat jullie ons dan ook komen steunen. 

  Tot dan! Amy, Eva, Fenne, Ilse, Finn, Cees, Sven en Aron!

rfwbs-sliderfwbs-slide