• Na twee weken geen wedstrijd gehad te hebben, mocht ONDO C1 het zaterdag 7 maart thuis opnemen tegen hekkensluiter KCC C1. Dit was maar liefst de vierde keer dat ONDO en KCC elkaar aantroffen dit seizoen. Zowel de twee keren op het veld als de uitwedstrijd in de zaal werd gewonnen door ONDO C1. Deze wedstrijd is voor lijfbehoud in de hoofdklasse een belangrijke pot. ONDO C1 vertoont de laatste weken sterk spel en begon dan ook vol vertrouwen aan de wedstrijd.

    Daar waar ONDO C1 de afgelopen weken niet scherp begon, was dat deze week wederom het geval. Al snel moesten wij een 0-1 achterstand incasseren. Echter, deze keer kwam de reactie van ONDO C1 sneller en namen wij al vroeg in de wedstrijd de leiding met een 5-2 voorsprong. Deze stand konden wij tot de rust uitbreiden naar een ruime voorsprong van 12-5. In de aanval liep het soepel door het spel simpel te houden en de beste kansen uit te spelen, en uiteraard af te maken. Verdedigend hadden we het ook snel onder controle. KCC zocht in de aanval specifiek naar een aantal personen om in de scoringspositie te brengen. In de rust werd hier dan ook nogmaals op gewezen. Door als vak te verdedigen en elkaar te ondersteunen zouden we ook in de tweede helft de score van KCC kunnen beperken. Aanvallend moesten we doorgaan waar we gebleven waren. Snel de bal laten gaan en tot scoren komen. Direct na de rust pakten ONDO C1 het weer op door de stand op het scorebord uit te breiden naar 18-8. Met nog vijf minuten te spelen kwam Sam in het veld voor Jesse. Hij wist in deze vijf minuten nog de 20-9 te maken middels een fraaie doorloop met één hand. Dit was een mooie afsluiter van de overtuigende wedstrijd die ONDO C1 heeft neergezet.

    Met deze overwinning heeft ONDO C1 hele goede zaken gedaan voor het lijfsbehoud in de hoofdklasse. Wij zijn echter nog niet uit gestreden, want wij willen het ook de bovenste clubs uit de competitie het zo moeilijk mogelijk maken in de returns. Komende week staat de uitwedstrijd tegen IJsselvogels C1 op de planning. Vorige keer resulteerde de wedstrijd in een 6-9 nederlaag, maar wij gaan er alles aan doen om daar een overwinning van te maken. Wij hopen jullie zaterdag 14 maart allemaal te zien in Moordrecht om 15.10 om ons aan te moedigen!

rfwbs-sliderfwbs-slide