• ONDO B1 speelde afgelopen zaterdag tegen laagvlieger Fortis. De wedstrijd maakte voor ons voor de stand niks meer uit, maar we wilden toch graag winnen. Ondanks dat we toch allemaal graag wilden winnen, lukte er deze wedstrijd bijzonder weinig.

    Na 20 minuten stond er een 3-8 achterstand op het scorebord. De laatste vijf minuten voor rust gaf het team nog wel gas, waardoor we met rust 8-10 achter stonden. Er was dus genoeg hoop op een goede afloop, maar dan moesten we de goede lijn van de laatste vijf minuten van de eerste helft wel doortrekken na rust. Helaas lukte dat niet. We verloren de wedstrijd met 12-16, en het was dus duidelijk niet de wedstrijd waarop we gehoopt hadden. We hebben veel te weinig duelkracht geleverd, en we moeten de komende weken nog aan de bak om ons spel weer te verbeteren. We hebben er zeker wel weer het volste vertrouwen in dat het vanzelf weer gaat zoals we willen, als we er wel hard voor blijven werken.

    Dan over naar het goede nieuws: zaterdag 21 maart speelt de B1 de kwartfinale in de strijd om het Nederlands kampioenschap. We spelen die wedstrijd uit in Heerenveen, wat betekent dat er een lange reis aan vooraf zal gaan. Heerenveen heeft in 13 wedstrijden 25 punten gepakt, en ze zetten ongeveer elke week een goede uitslag neer. Er is dus zeker nog genoeg te doen om die kwartfinale tot een goed eind te brengen. We spelen de wedstrijd om 12:10 in Heerenveen.

    Bij genoeg animo zal er die zaterdag om 8:30 een supportersbus vertrekken richting Heereveen. Om te kijken of er genoeg animo is willen we iedereen die graag mee wil vragen zich aan te melden voor de bus. Dat kan hier. Als er aanstaande maandag 16 maart genoeg interesse blijkt te zijn gaat de bus aan. Wil je mee? Meld je dan dus snel aan. 

rfwbs-sliderfwbs-slide