• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
  • Zaterdag speelde Ondo A1 tegen Fortuna A2. Op het Ondomein was het aan ons de taak om weer de punten binnen te halen. We moeten van elke tegenstander winnen, en zeker ook van de minderen. Fortuna A2 is er daar één van, maar al gauw werd duidelijk dat het niet vanzelf zou gaan.

    In de eerste helft konden we weinig herhalen, mede doordat we matig schoten. Fortuna daarentegen schoot in de eerste helft het hoogste percentage wat ze dit seizoen waarschijnlijk zullen schieten. Daardoor hadden ze het vaak niet eens een rebound nodig, en dit resulteerde in een 7-10 achterstand met nog 5 minuutjes te gaan in de eerste helft. Dit was het moment voor Tom en Laurens om wat te gaan wisselen. Dit pakte goed uit, waardoor we alsnog met een 11-11 stand de kleedkamer opzochten.

    In de rust hadden we er nog alle vertrouwen in dat we de wedstrijd zouden winnen. Wij konden immers veel beter dan dat we in de eerste helft lieten zien, en we hadden het gevoel dat Fortuna tegen hun top aan zat.

    In de tweede helft ging het veel beter dan in de eerste helft. Doordat we veel meer het overzicht bewaarden, konden we tot lange en goed aanvallen komen. De kansen die we kregen, rondden we dan ook nog eens goed af. We hadden dan ook maar 10 minuutjes nodig om van 11-11 naar 18-12 te komen en de wedstrijd te beslissen. Vanaf dat moment konden de supporters zien hoe we met veel plezier de voorsprong uitbouwden tot een 26-15 overwinning.

    We hebben in één wedstrijd misschien wel onze slechtste en onze beste helft gespeeld. De komende weken zullen we het hoge niveau van de tweede helft moeten proberen een hele wedstrijd vast te kunnen houden, allereerst zaterdag tegen Avanti. Om 12:30 hebben wij misschien wel de eerste échte test van de competitie in Pijnacker. Kom dan dus zeker kijken, dan gaan wij er weer een mooie wedstrijd van maken!

rfwbs-sliderfwbs-slide