• De A1 speelde afgelopen zaterdag haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Nieuwerkerk. Na een gelijkspel tegen KCC en en ruime verliespartij tegen Die Haghe vorige week kon nog niet echt gezegd worden dat we hele goede uitslagen hadden neergezet. Des te meer waren we gebrand om dat nu wel te doen.

Beide ploegen begonnen aanvallend slecht aan de wedstrijd, waardoor het 12 minuten duurde tot de eerste vakwissel: 0-2 voor Nieuwerkerk. Het werd 1-3 en vanaf dat moment begon het bij ons beter te draaien, mede doordat Jitske en Diede van vak werden gewisseld en door een goede invalbeurt van B1-speelster Maaike. We kwamen steeds beter in de wedstrijd en met name de laatste 10 minuten hadden wij het initiatief in handen en konden we ons lengte-en reboundoverwicht echt benutten. We konden dan ook met een 6-5 voorsprong gaan rusten, nadat Sven ons een minuut eerder voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong had gezet met een knap schot.

In de rust konden we dan ook terugkijken op een prima eerste helft, waarin we onszelf in de wedstrijd hadden geknokt en vooral het tweede kwart heel scherp waren. We waren er nog lang niet, maar er was genoeg reden om met vertrouwen de tweede helft in te gaan om 2 belangrijke punten te pakken.

Een vrije bal van Anne zette ons al snel op 2 punten verschil, waarna het de gehele tweede helft spannend bleef. Dan weer 2 punten voor, dan weer gelijk en zelfs nog twee keer een doelpunt achter, maar we bleven gewoon ons eigen ding doen en vertrouwen houden in een goede afloop. Nadat we een 11-12 achterstand in de laatste 8 minuten hadden omgebogen tot 13-12, floot de scheidsrechter af. Een trucballetje van Alec en een door Freek benutte strafworp bleken genoeg te zijn voor de overwinning.

Hele belangrijke punten voor de A1 tegen een goede tegenstander. De overwinning voelde zelfs nog iets beter doordat de coach en de ouders van Nieuwerkerk na 60 minuten lang geschreeuwd en gezeurd te hebben eindelijk stil werden. Bovendien wil ik namens spelers en staf van de A1 het aanwezige publiek nogmaals bedanken, het heeft ons echt geholpen om die wedstrijd over de streep te trekken!

Volgende week weer een belangrijke wedstrijd voor ons, als we om 13:00 uit tegen Albatros spelen in Zwijndrecht. Albatros is een directe concurrent van ons, en het zou dus heel lekker zijn als we nu al flink afstand van ze zouden kunnen nemen bij een overwinning. Heb je de tijd en zou je het leuk vinden om ons aan te moedigen in Zwijndrecht? Kom dan zeker, want we kunnen de support weer goed gebruiken!