• Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, de eerste thuiswedstrijd voor ondo A1. We speelden tegen Top Arnemuiden, een ploeg die wij als één van de concurrenten zien voor het kampioenschap. We wisten dus dat we aan de bak moesten, maar gingen met veel vertrouwen de wedstrijd in.

    Na een wat onwennige start, waarin we door overtredingen van onze kant 0-2 achter kwamen, begonnen we steeds beter te korfballen. Top kon alleen tot moeilijke kansen komen, en we stonden goed te rebounden, waardoor ze vaak maar maximaal 1 schot per aanval hadden. Ook aanvallend liep het heel goed, en dus konden we bouwen aan een voorsprong. Het was jammer dat onze afronding soms net te laag was, anders hadden we met rust al zeker geweest van de overwinning.

    Desondanks stonden we met rust al op een zeer comfortabele voorsprong van 10-6. Al snel na rust hadden we al door dat het toch een lastige tweede helft zou worden. Top had het tactisch een beetje omgegooid, en onze afronding was veel slechter dan in de eerste helft. Daardoor kon Top terugkomen tot 11-11. Tien minuten voor tijd stonden we zelfs 12-13 achter, en dat was het teken voor Laurens en Tom om wat wissels door te voeren. Daan werd erin gebracht, en Mark en Freek werden van vak gewisseld. Deze wissels pakten goed uit, want niet lang voor tijd maakten we de 15-14. Vanaf die goal hebben we de wedstrijd heel goed uitgespeeld, met lange aanvallen en prima verdedigend werk, en zo hebben we dus toch weer 2 punten binnengehaald.

    Volgende week spelen we uit tegen KVS. Geen makkelijke tegenstander, maar we gaan zeker wel van ze winnen. Mocht je het leuk vinden, kom ons dan zeker aanmoedigen om 12:30 in Scheveningen!

    Volgende week is het de beurt aan Daan om een wedstrijdverslag te schrijven

rfwbs-sliderfwbs-slide