• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
  • Afgelopen zaterdag was het aan de A1 de taak om handhaving veilig te stellen. Met een marge van 6 goals, die we vorige week bij elkaar hadden gekorfbald in de uitwedstrijd, was het nu de taak om ook de tweede helft van onze play-offs tot een goed einde te brengen.

    We begonnen gelijk heel goed. Verdedigend gaven we veel beter dan vorige week de moeilijkste kans weg, en avanti had het daar heel moeilijk mee. De aanvallen liepen goed, en toen we na 5 minuten met 4-0 voor stonden, was de buit voor ons gevoel al binnen. Onze tegenstander leek bij voorbaat al geen vertrouwen meer te hebben in een voor hen goede afloop, vooral daardoor werd het nooit echt een wedstrijd. Een alles-of-niets tactiek van avanti, waarvan we verwachtten dat die zou komen, bleef uit. Zo kon het dat we, op een periode van 8 minuten zonder goal na, steeds onze voorsprong konden uitbreiden tot een 12-2 ruststand.

    We hadden met nog één helft te gaan een marge van 16 goals en er hing dan ook een ontspannen sfeer in de kleedkamer.
    De tweede helft was echt een formaliteit, waardoor het publiek, in de zaal of via de prachtig verzorgde livestream, geen heel vermakelijke tweede helft te zien kreeg. Op 18-4 was het verschil het grootst, waarna we wat gas terug namen en avanti nog een paar goaltjes dichterbij kon komen. Diverse pogingen van ons om mooie goals te maken mislukten, waarna er met 22-11 werd afgefloten en de handhaving een feit was.

    Voor de helft van het team is het de laatste zaalwedstrijd in de junioren geweest, en de andere helft heeft dus volgend jaar weer de kans om te strijden in de hoofdklasse in de zaal. We zijn heel tevreden met de ontwikkeling van ons spel en bovendien de handhaving, en we kijken alweer uit naar het veld. We staan op het veld bovenaan, met een marge van 2 punten en we gaan er 100 procent voor om via het kampioenschap volgend jaar ook op het veld hoofdklasse te spelen. Bedankt voor de steun in de zaal, en we hopen jullie op het veld weer te zien!

rfwbs-sliderfwbs-slide