• Afgelopen zaterdag mochten we met ONDO 3 aantreden tegen Weidevogels. De tennishal inclusief een wandeling door monkeytown waar we vorig jaar nog heen mochten, werd verruild voor de oude bekende sporthal Rijneveen. Weidevogels stond aan het begin van deze wedstrijd vier punten achter ons op plek 4, dus het was belangrijk om afstand te nemen. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een overwinning van 19-18, dus we wisten dat het geen makkelijke opgave zou worden.

  De wedstrijd ging als een speer van start. Na vijf aanvallen stonden beide ploegen op een 100% scoringspercentage met een stand van 2-3 op het scorebord. In de zesde aanval werd toch de eerste doelpoging gemist wat lucht gaf aan onze notulist Luca. Het scoreverloop zou de rest van de wedstrijd niet zo snel gaan. Het grootste deel van de eerste helft liepen wij achter de feiten aan. Weidevogels had de wedstrijd in hand en de voorsprong van twee punten werd vrij lang in stand gehouden. Aan het einde van de eerste helft wisten wij gemakkelijker de korf te vinden en een mooie run te maken, waardoor we met een 7-10 ruststand de kleedkamers opzochten.

  De scheidsrechter deelde mee dat het een korte rust zou zijn, wat Jos alleen maar als voordeel zag. ‘Nou, zij zijn toch al op en moe, dit helpt dan alleen maar mee’.

  De tweede helft ging niet zo vlammend van start als de eerste helft. Beide ploegen kwamen lastig tot scoren en de doelpunten waren schaars. Echter lukt het ons wel om de voorsprong lang staande te houden. Toch werd het in de slotfase nog spannend en stond er nog een verschil van één doelpunt op het scorebord. Als team hebben we de wedstrijd netjes kunnen uitspelen door lange aanvallen te spelen met een goede rebound en aan de andere kant veel druk te zetten. Hierdoor werden de schoten bij Weidevogels minder waardoor ze vaak eenschotsaanvallen speelden.

  De scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd met een stand van 13-16. De vreugde was goed zichtbaar, maar ook de trots hoe we deze wedstrijd als team naar een goed einde hebben weten te brengen was voelbaar.

  Om precies dezelfde tijd speelden onze concurrenten tegen elkaar, Valto-Vriendenschaar. Valto heeft deze wedstrijd gewonnen, waardoor wij met twee punten los zijn gekomen op de eerste plek.

  Aanstaande zaterdag staat een ontzettend belangrijke wedstrijd tegen de concurrent Valto 3 op het programma. Mochten we hier de punten pakken, zetten we een grote stap naar een mogelijk kampioenschap. Blijf allemaal lekker hangen na ONDO 1, want we hebben al jullie support keihard nodig om die twee punten te pakken!

rfwbs-sliderfwbs-slide