• Op een zonnige zaterdag in maart mocht ONDO 1 zich opmaken voor een wedstrijd tegen Die Haghe in de Topsporthal in het Zuiderpark. De hal met plek voor 3500 supporters was natuurlijk alles behalve gevuld. ONDO en Die Haghe hebben ongeveer 4 keer hun ledenaantal nodig om de gehele hal te kunnen vullen. Toch beleefde de spelers van ONDO 1 een tweede thuiswedstrijd. De voltallige O-side was namelijk met de bus, trein, fiets en auto afgereist naar Den Haag. Frank Stout benoemde het mooi: ''tegen wie we ook spelen, we zijn altijd en overal in de meerderheid''.

De voorbereiding begon geconcentreerd. Wie goed naar het inschieten heeft gekeken concludeerde dat het team van Ed van der Steen scherp schoot. De spelers werden voorgesteld waarna de wedstrijd begon.

Integenstelling tot het inschieten begon ONDO 1 niet scherp. Het team kwam nog wel met 0-2 voor, maar daarna liep het lange tijd wat minder. Met nog acht minuten op de klok in de eerste helft stond er een 6-2 achterstand op het bord. Na een time-out kwam ONDO 1 terug in de wedstrijd. De 6-2 achterstand werd met strijdlust teruggebracht naar een 9-8 ruststand.

ONDO 1 keerde sterk terug uit de kleedkamers. Met mooie aanvallen en goals werd de stand door Tessa de Jong (9-9), Matthijs Verbaan (9-10) en Merel Arensman (9-11) omgezet in een voorsprong. Met nog 13 minuten op de klok probeerde Die Haghe nog terug te komen in de wedstrijd. Maar dichterbij dan één punt achterstand kwam het team van Tim Abbenhuis niet. Met nog 5 minuten te spelen waren het Tessa de Jong en Milou Zwaan die wedstrijd besliste in het voordeel van ONDO.

Met een goede tweede helft en goed verdedigend werk won ONDO 1 uiteindelijk met een 14-17 eindstand. Tevens, kunnen we de O-side in deze overwinning niet vergeten. De geel gekleurde supporters bleven de gehele wedstrijd achter hun club staan wat weleens het omslagpunt geweest kan zijn.

Aanstaande zaterdag speelt ONDO 1 en tevens ook ONDO 2 in de Westlandhal. Beide teams stellen bij winst de eerste plaats in de poule veilig. Normaal gesproken zijn beide teams dan kampioen. Dit seizoen is dat anders, beide teams plaatsen zich dan voor de play offs op 9 en 16 april. In deze play offs strijden beide teams om promotie.

Het bereiken van deze play offs is nartuurlijk tijd voor een feestje bij Bessa na de wedstrijden van ONDO 2 (16:55) en ONDO 1 (18:20). Jij komt toch ook weer kijken bij deze belangrijke wedstrijden?