• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
  • Het verslag van ONDO tegen Maasluis heeft u gemist. Dat klopt, maar dit was met een goede reden. Onze technische voorzitter was namelijk te gast bij WOS, en dat zou het wedstrijdverslag bij plaatsing gelijk in waarde laten zakken. Want een objectieve Frank Stout, kan het verhaal toch het beste vertellen. Uiteraard was het jammer dat we niet de volle buit hebben gepakt, maar met een gedeelte eerste plek staan we er in ieder geval voorlopig goed op.

    Nu naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Die Haghe stond met 5 punten in de middenmoot, en had na een vals begin tegen Koag inmiddels de smaak iets beter te pakken. Wat minder smakelijk was, waren de weersomstandigheden. Het was zelfs zo nat “vies” dat bij de thuisploeg er mensen met een paraplu aan het warmlopen waren. Het belang van deze “4 punten wedstrijd” zoals altijd zo mooi wordt gezet was echter groot. Bovenin mee doen, of gelijke tree met Die Haghe in de middenmoot.

    Voor de tegenstanders van ONDO is het inmiddels lastig om zich voor te bereiden, want met 5 heren wordt er per wedstrijd bekeken wat het beste middel is en ook deze keer betekende dat een andere opstelling. Het begin was moeizaam voor ONDO, die toch flink last bleken te hebben van de vervelende omstandigheden. Na twee keer een achterstand van 4 punten te hebben gehad, kwam ONDO in de laatste fase van de eerste helft nog terug en werd er met een 9-9 ruststand gefloten.

    In de tweede helft moest ONDO proberen een tandje bij te zetten en Die Haghe achter zich te laten. Dit lukte goed en de regie lag de gehele tweede helft in de handen van de bezoekers. Via de uitstekende livestream en het objectieve commentaar wat erg goed verzorgd was, konden de kijkers zien hoe bij ONDO de goals makkelijk vielen. Er werd een hoog percentage behaald, en volgens Patrick in de laatste fase zelfs “de beste 18 minuten” van het seizoen tot nu toe gespeeld. Met een 15-23 eindstand waren de belangrijke punten voor ONDO en na 6 wedstrijden delen ze de kop met Koag.

    De komende 2 wedstrijden zullen uitwijzen of ONDO zich kan handhaven aan de kop van de ranglijst. Achilles en HKV zullen de komende 2 weken op bezoek komen. Achilles is een ploeg die je niet in hun spel moet laten komen, komen ze wel in hun spel is het een erg goede ploeg. HKV heeft na een vals begin tegen ONDO de weg omhoog ingezet en staat boven in de middenmoot.  

rfwbs-sliderfwbs-slide