• Afgelopen zaterdag reisde ONDO 1 af naar Koog aan de Zaan. Die reis verliep niet helemaal vlekkeloos, want er stond veel file en daardoor deden sommigen twee uur over de heenweg. Eenmaal aangekomen, kwamen we in een tamelijk troosteloze hal. Aan het begin bleek wel dat we de autoreis en een gebrek aan scherpte, ervoor zorgden dat we niet ons beste spel speelden…

    Genoeg kansen hadden we. Maar we schoten een heel slecht percentage, waardoor we na een kwartier tegen een 6-4 achterstand aan keken. Positief was dat we wel tot goede kansen kwamen en we pakten veel rebounds, maar het scoren lukte gewoon niet. Je zou kunnen spreken van een off-day bij velen, en de lange autorit en rommelige voorbereiding zullen hier vast aan bijgedragen hebben. Maar na een time-out begon het toch wat beter te lopen en we knokten ons terug in de wedstrijd. Jammer genoeg niet eens door heel veel beter te gaan schieten, maar wel door al onze duels te winnen en nog meer strijd te leveren. Goed om te zien dat we dat ook kunnen. En bij een karige voorsprong van 6-7 gingen we rusten.

    Tijdens de rust waren er complimenten voor de strijdlust en voor het spel in de laatste tien minuten. De lange autorit mocht in de tweede helft geen excuus meer zijn voor ons slechte spel, daar moesten we nu wel overheen zijn. En alle seinen voor een goede tweede helft stonden op groen, want tijdens de rust was zelfs onze grootste supporter Daan Jonker gearriveerd: ‘Nou Daan, je hebt niet heel veel gemist tijdens de eerste helft’. ‘Jullie blijkbaar wel, hahaha.’ Van je supporters moet je het hebben.

    Het begin van de tweede helft was weer niet overtuigend en Roda kon gelijk komen. Gelukkig begonnen we vanaf dat moment een stukje beter te schieten, waardoor we afstand konden nemen en de overwinning veilig konden stellen. Met name Merel en Anne waren hierin met een aantal goals belangrijk en Jory Spaans viel goed in, waardoor we wonnen met 12-16.

    Verder weinig te vermelden over deze wedstrijd. We deden precies genoeg tegen een matige tegenstander, maar volgende weken zal er meer nodig zijn. Tegen ploegen als Weidevogels, Refleks en Swift kom je waarschijnlijk niet meer weg met een schotpercentage van 14%. Eerst Weidevogels, die we aankomende zaterdag om 19:00 ontvangen in de Westlandhal. We willen heel graag weer laten zien wat we kunnen en dat doen we het liefst aan zo veel mogelijk mensen. Kom dus allemaal weer kijken, zaterdag om 19:00!

rfwbs-sliderfwbs-slide