• Milou Zwaan voegt zich bij de selectie van ONDO

 • Milou Zwaan speelt vanaf komend seizoen bij ONDO in ‘s-Gravenzande. Het achttienjarige talent uit Schiedam kon kiezen uit meerdere clubs, maar na twee trainingen koos zij voor ONDO. Als vereniging zijn wij erg blij met haar keuze.

  Als dochter van twee korfballende ouders begon Milou bij ODI in Schiedam. Ze speelde vervolgens tien jaar voor ckc Maassluis - afgelopen seizoen in de A1 - waarna ze besloot om over te stappen naar Fortuna. Milou trainde sinds de winter al mee in Delft en zou aansluiten bij de selectie voor Fortuna 3 en 4. “Als speelster bij ckc Maassluis heb ik een hoop geleerd, alleen was ik nieuwsgierig naar hoe ik mij verder kon ontwikkelen. Daarom ben ik om mij heen gaan kijken naar andere verenigingen”, vertelt Milou.

  Toen ONDO hoorde van haar aanstaande overstap naar Fortuna belde bestuurslid technische zaken Frank Stout met Milou. “In eerste instantie puur om te informeren waarom zo’n talent kiest voor een B-selectie. Wat zou ONDO hiervan kunnen leren, zodat spelers in het vervolg wel aan ons denken? Wij bieden juist een podium voor spelers die alles uit zichzelf willen halen. Een gepersonaliseerd zomerprogramma via KorfbalFit, een derde training tijdens het seizoen, een trainer met Korfbal League ervaring... Als je twijfelt over je toekomst en je bent ambitieus zou je op z’n minst eens met ONDO moeten praten. Gelukkig deed Milou dit. We kenden haar al en wisten dat ze een versterking kon zijn en - misschien wel net zo belangrijk - ik denk dat ze sociaal gezien ook heel goed binnen ONDO past.”

  Tijdens twee gesprekken groeide de interesse van Milou in ONDO. En andersom. Na een eerste training reed zij met een goed gevoel terug naar huis. Een week later, na haar tweede training bij ONDO, wist ze zeker dat ze volgend seizoen het geel-blauw zou dragen. Of eigenlijk wist ze het daarvoor al. “Nadat ik had gekozen voor Fortuna werd ik gebeld door ONDO. Ik was benieuwd naar de club en besloot mee te gaan trainen. Na de eerste training sprak ik met Patrick Muurling en ik merkte dat hij precies wist hoe ik mij verder kon gaan ontwikkelen en dat is wat ik wil: mezelf ontwikkelen. Daarnaast is de selectie van ONDO echt een hele gezellige groep en ik voelde mij al meteen op mijn gemak.”

  Ook hoofdtrainer Patrick Muurling is blij met de keuze van Milou. “Met Milou hebben we een dame erbij gekregen, die makkelijk een goal kan maken. En ze is pas achttien jaar. Ik ben heel benieuwd hoe ver zij bij ons kan groeien. Maar ik heb er veel vertrouwen in.”

  De selectie is nu vrij tot 11 augustus. In de tussentijd trainen de spelers vier keer per week voor zichzelf via KorfbalFit om zo optimaal mogelijk aan het nieuwe seizoen te beginnen.

rfwbs-sliderfwbs-slide