• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
 • Afgelopen zaterdag was het uitermate goed vertoeven op onze club. In de ochtend was er al een leuk sfeertje door de belangrijke wedstrijd van de A1 tegen onze buren uit de Lier. Grappige actie van de bezoekers door een vlag op te hangen, welke ook op een mooie manier gecounterd werd door hem onderste boven te hangen. Binnen het veld is er flinke concurrentie, buiten het veld wordt er met respect met elkaar omgegaan.

  Ondertussen waren er diverse mensen in de kantine alweer bezig met de voorbereidingen voor de Mexicaanse dag. Het “Silenco Discoteca” thema werd door middel van mooie slingers in de kantine aangekleurd. De DJ’s waren de Boxen alweer aan het testen waardoor het letterlijk al een klein feestje was op de vroege morgen.

  De selectie mocht loop van de middag aantreden. Het zonnetje scheen weer lekker dus iedereen had er nog nét een beetje extra zin in. ONDO 2 had in de eerste aanvallen moeite om een goede opzet van de aanval te creëren waardoor er snel balverlies was. Daarna was bijna iedereen wakker en konden we echt gaan beginnen. De eerste helft was eigenlijk continue in balans. De bezoekers schoten scherp, maar ONDO had vooral met dreiging naar binnen veel mogelijkheden om het de bezoekers lastig te maken.

  In de tweede helft was het in de beginfase nog spannend, maar daarna liet ONDO zien dat het echt de betere ploeg was. Verdedigend alles op rust, aanvallend via diverse schijven mogelijkheden en voldoende doelpunten. Uiteindelijk een nette en belangrijke overwinning voor het team van Gideon, die Movado voorbij gaan op de ranglijst en nu een 3e plek bezetten op 2 punten van Refleks ( tegenstander volgende week ).

  Daarna was het de beurt aan ONDO 1. Tegenstander Movado stond gedeeld eerste op 2 punten bij ONDO vandaan. Een belangrijke wedstrijd voor ONDO want het is of aanhaken of gelijk achter de feiten aanlopen. De eerste helft was ook hier behoorlijk spannend. ONDO was, net als wel vaker deze competitie, de eerste helft een stuk beter – maar het echte verschil werd niet gemaakt. Fysiek had ONDO duidelijk een overwicht door veel meer lengte in de ploeg, maar door vrij zuiver schieten in de beginfase van de bezoekers kon er niet echt een gaatje worden geslagen. Met een 11-9 stand werden de kleedkamers opgezocht en dus moest ONDO de tweede helft bij de les zijn.

  Na de rust was het aan de thuisploeg om te zorgen dat de wedstrijd zo snel mogelijk beslist was. Na een paar minuten in de tweede helft was het gaatje naar 4 geslagen, wanneer eigenlijk snel het verzet van Movado gebroken was. ONDO had nog veel energie over en binnen no-time was het gat geslagen naar 8 doelpunten verschil. Een time-out van de bezoekers bracht nog enig effect, want ONDO viel even stil. Daarna werd de draad nog even opgepakt en uiteindelijk met een 24-12 eindstand konden er 2 dik verdiende punten bijgeschreven worden.

  ONDO staat nu samen met Movado gelijk en op 2 punten achterstand van zowel Alo als Sporting Trigon. Er zijn voor de selectie richting de zaal nog 3 wedstrijden te spelen. Startend met aanstaande zaterdag uit bij Refleks in Rijswijk. Wil ONDO voor de bovenste plekken blijven meedoen, zullen ook deze wedstrijden gewonnen moeten worden. 

  Nog een speciaal bedankje naar de O-side voor afgelopen zaterdag. Voor de spelers was het echt weer genieten om jullie “tekeer” te zien gaan en de vele liedjes te horen. Een zeer grote opkomst langs de lijn zoals op de foto te zien is. Hou dit vast en hopelijk tot zaterdag allemaal!

rfwbs-sliderfwbs-slide