• Komend seizoen wordt de technische staf van ONDO uitgebreid met Jan de Jager. De 60-jarige Dordtenaar heeft een imposante trainersloopbaan achter de rug, waarin hij 3 zaalfinales mee maakte. Ook als speler stond de voormalig international 4 keer
  in Ahoy.

  Hoewel Jan is opgegroeid bij DeetosSnel is hij een echte PKC-er geworden. Nadat hij jarenlang samen met Ben Crum PKC 1 heeft gedaan, is Jan de laatste jaren verantwoordelijk voor het technisch beleid in Papendrecht. En omdat de trainers van PKC A1 in de zomer aangaven plotsklaps te stoppen, deed hij dat ook nog afgelopen seizoen.

  Jan heeft niet meer de ambitie om ergens hoofdtrainer te zijn, maar wil graag binnen het korfbal betrokken blijven. Daarom gaat Jan twee dinsdagen in de maand training geven bij ONDO en zal hij af en toe ook bij wedstrijden op de bank zitten. Daarnaast zal hij de videobeelden bekijken en niet alleen een klankbord zijn voor de staf onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Peter van Duijn, maar ook voor alle spelers in de selectie.

  “Ik kijk er eigenlijk enorm naar uit”, licht Jan toe. “Al vaker heb ik trainingen verzorgd aan meerdere teams van ONDO en ik vind het oprecht een hele leuke vereniging. De kennismaking met Peter was ook goed, dus ik meld mij op 10 augustus in ’s-Gravenzande. Al ben ik er vaker te vinden, want ik ga graag naar het strand hier.”

  ONDO is uiteraard ook blij om van Jans expertise gebruik te kunnen maken. Frank Stout, bestuurslid technische zaken: “Los van het feit dat ik in de korfbalwereld niemand ken die Jan geen geschikte kerel vindt, brengt hij bovenal enorm veel kennis met zich mee. Hoe vlieg je dingen aan, waar leg je de accenten op? Voor iedere vereniging in Nederland zou Jan een aanwinst zijn, van Korfbal League tot vierde klasse, dus ik ben blij dat-ie naar ONDO komt.”

  Hoe Jan coacht en waarom hij training geven, ongeacht het niveau, zo leuk vindt zie je in onderstaande video. Gemaaktt tijdens de zaalfinale van 2014. https://youtu.be/EGxiD1Oi0J0?si=CM3cBcAPSnTSpcED

rfwbs-sliderfwbs-slide