• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
 • In het jaar dat ONDO 60 jaar bestaat, gaat Petra van der Kruk langs bij een aantal prominenten. Ditmaal bij de 'oud' voorzitter Roel Verseveldt!

  Roel is voorzitter van 1992 t/m 1997 geweest. Door zijn vrouw Marijke en later zijn dochters Agnes en Diana is Roel bij ONDO een bekend gezicht geworden.

  Hoe ben je bij ONDO gekomen:

  In 1974 verhuisde ik vanwege mijn werk van Ridderkerk naar ’s-Gravenzande. Mijn toenmalige verloofde en later mijn vrouw Marijke was een enthousiast korfbalster, Marijke is vanaf dat moment bij ONDO gaan spelen. De eerste jaren bestond mijn taak vooral langs de lijn mentale ondersteuning geven, later toen onze dochters in de box zaten die in de kantine stond, kijken of het goed met ze ging, daar hoefde we niet echt bang voor te zijn hoor! Zodra ze een kik gaven stond er al iemand naast ze. Op het moment dat ze te groot voor de box waren, werden ze door vele jonge korfballertjes in de gaten gehouden en wisten ze al snel hoe ze het zo bekende zesje moesten maken.

  Het is dus niet vreemd dat Agnes en Diana actieve korfbalsters zijn geworden. Als je dan als enthousiaste partner en vader zo vaak bij ONDO aanwezig bent, moet je niet vreemd opkijken als er op enig moment een bestuurslid naast je komt staan die vraagt of je toevallig nog wat tijd over hebt voor een ondersteunende activiteit in de vereniging. En zo heeft Roel de voorzittershamer overgenomen van de legendarische Cees Los.

  Wat heeft ONDO voor je betekent:

  Het is als een “familiebedrijf”, er voor elkaar zijn, in goede en minder goede momenten. Het voorzitterschap heb ik 5 jaar met heel veel plezier gedaan. We hadden ambitieuze plannen over de interne organisatie en gezondere financiën o.a. ook om hogere kwaliteit trainers te kunnen aanstellen. Er is ook veel werk verzet om het ledental te laten groeien, waardoor de talenten binnen de vereniging hopelijk langer bij ONDO zouden blijven en er misschien wel mogelijkheden ontstonden om te gaan denken over …. ONDO in de Hoofdklasse!?.

  Wat is je het meest bijgebleven:

  In 1988 werd het allereerste NST georganiseerd door ONDO. Een toernooi dat binnen en buiten ONDO grote bekendheid ontwikkelde en dat inmiddels al meer dan 30x heeft plaats gevonden. Als ik goed geteld heb ben ik 12x als omroeper of organisator bij het NST betrokken geweest.

  Super speciaal sfeertje, kamperen op het veld, gezelligheid en saamhorigheid, mooie feestavonden en dan de patatkraam (eigenlijk een viskar die speciaal voor het NST werd opgepoetst). De patatkraam ging nadat het feest in de tent afgelopen was, nog open voor de feestgangers om nog even iets te eten het was erg druk en gezellig voor de kar en een mooie financiële injectie voor de verenigingskas. Heel veel werk, maar zo veel voldoening.

  Tijdens 1 van de NST-toernooien is er een start gemaakt met het 1 tegen 1 toernooi, eerst kleinschalig om een activiteit op de zondag te hebben want op zondag waren er geen wedstrijden. Het werd steeds professioneler aangepakt en uitgebreid, het heeft ONDO uiteindelijk nationaal en internationaal op de kaart gezet. Het toernooi veel groter en professioneler, tijdsklok werd door dochter Agnes bediend.