• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
 • Voor het laatste interview ben ik aangeschoven bij onze huidige voorzitter Joop Boot. Samen met zijn vrouw Arja en dochters Jannelieke en Sophie (helaas was Naomi verhinderd) werd het een gezellige avond waarin er hoe kan het ook anders veel over ONDO gesproken is. 

  Hoe zijn jullie bij ONDO gekomen?

  Joop is in 1970 vanuit Brabant in ’s-Gravenzande komen wonen, voor die tijd had hij nog nooit iets aan sport gedaan en was eigenlijk ook niet van plan om te gaan sporten. Hans Middelburg een vriend van Joop was lid van ONDO en nam Joop op zaterdagavond mee naar ONDO voor de gezellige avonden. Op een gegeven moment werd er toch wel van Joop verwacht dat hij ook ging korfballen na zijn eerste training, gegeven door Lea de Neijs en Riet van Geest, vond Joop het toch wel een leuke sport en is lid geworden en nooit meer weggegaan.

  Arja is via haar zus Betty (en met een klein beetje dwang van haar moeder zij vond het nl. wel makkelijk als ze van 1 sportclub lid waren) samen met haar zus Marian die het achteraf geen leuke sport, vond bij ONDO gekomen. Joop was al snel een betrokken lid, zo werd hij tijdens zijn juniorenjaren vertegenwoordiger van de junioren in het bestuur zodat deze groep spelers niet tussen wal en schip vielen.

  Ook was hij trainer/coach van de P1 (met Ina Kemeling) waar Arja in speelde. Wat Joop belangrijk vond was ook de teamgeest zo regelde hij dat er bij zijn ouders thuis een bbq avondje georganiseerd werd en nog wat meer van dit soort gezellige avondjes.

  Kampioensfoto P1  Links is Arja naast haar staat Joop. Ook Arja werd na mate ze ouder werd actief bij ONDO, coachen van teams, bardiensten, de topscorer, rondbrengen, bestuursfuncties, schoolkorfbaltoernooi enz.

  In 1984 sloeg dan toch de vonk tussen Joop en Arja over en zijn ze op 29 april 1987 getrouwd!

  Samen trainden/coachten zij een team met oa Lennart en Sandra, Bas en Janneke en Erik en Mirjam, klopt hier het gezegde goed voorbeeld doet goed volgen? Ook zij zijn nl zogenoemde korfbalsetjes. Met dit team hebben Joop en Arja buiten het trainen en coachen gezellige avondjes thuis gehad.