• Zoals laatst al vermeldt in het bestuurspraatje gaat er deze zomerstop iets veranderen in onze communicatie mogelijkheden met onze leden. We gaan als ONDO namelijk werken met een ckv ONDO Whatsapp Community, wellicht heb je de eerste veranderingen/aanpassingen al voorbij zien komen. Maar vanaf heden tot start van het nieuwe seizoen zullen we de tijd nemen om alles goed in te regelen. Wat gaat dit inhouden: 

    De Whatsapp Community functie van Whatsapp brengt alle groepen samen in één community. Hoe ziet dat eruit? Stel je voor, je bent ouder van een kind uit de B3 en E4, daarnaast ben je lid van de kledingcommissie en wil je wel eens helpen om een extra bardienst te draaien. Hierdoor ben je lid van de Whatsappgroep van de B3, E4, kledingcommissie en vrienden van ONDO app. Deze groepen vallen vanaf volgend seizoen onder de Community en zijn dus geen losstaande groepen meer. Daarnaast ben je daardoor automatisch lid van de ckv ONDO aankondigingsgroep. Hier kunnen beheerders het belangrijkste nieuws van ckv ONDO sturen, bijvoorbeeld als de trainingen door storm zijn afgelast of een save the date sturen voor een evenement. In deze aankondigingsgroep kan naast de beheerders niemand berichten sturen, dus geen spam. Verder kan je zien welke groepsapps nog meer lid zijn van de community en kan je toegang vragen voor andere groepsapp. Of direct deelnemen aan de nieuwe groep: vraag & antwoord van het bestuur, waar je gemakkelijk jouw vraag kan stellen en antwoord kan krijgen, hierna verlaat je de groep weer. We hopen hiermee de effectiviteit van onze communicatie te verhogen. Meer informatie lees je op de volgende website: WhatsApp Community's: breng groepen samen in communities (iculture.nl) 

    Wat gaat er dan vanaf heden tot het nieuwe seizoen veranderen? Je zult begrijpen dat het een hele klus is om alle Whatsapp groepen van teams en commissies samen te gaan voegen. Daarom zullen we dit stapje voor stapje doorvoeren. Pas zodra alle groepen zijn toegevoegd zullen we gebruik gaan maken van de nieuwe aankondigingsgroep. Tot die tijd blijft de teamouder hier verantwoordelijk voor. De aankomende periode zal er aan je gevraagd gaan worden om jouw groepsapp (bijvoorbeeld B1, kantinecommissie etc) toe te voegen aan de community, hier krijg je dan intructies voor. Aan de start van het nieuwe seizoen hebben we dan hopelijk alles gereed. 

    Voor vragen stuur even een appje naar Roos. 

rfwbs-sliderfwbs-slide