• Na het goede begin van vorige week zat ONDO vol vertrouwen. Het strijdplan was vooraf duidelijk, en ondanks dat KOAG gezien wordt als een titel favoriet had de thuisploeg “er wel zin in”.

    Het begin van de wedstrijd was van beide kanten moeizaam. Wellicht dat het vroegere tijdstip (14:00) er iets mee te maken had, maar beide ploegen hadden moeite om de korf te vinden. Na bijna een kwartier spelen stond er een 3-3 stand op de borden. In het vervolg van de eerste helft pakte de uitploeg de regie wat meer in handen. ONDO wist hoe KOAG zou spelen, maar kon zich er toch uiterst moeizaam onderuit spelen. De rebound was zowel verdedigend als aanvallend veel voor KOAG, en waar de ballen er vorige week wel makkelijk invielen, was dat deze week absoluut niet het geval. Met een 5-9 stand werden de kleedkamers opgezocht.

    Normaal gesproken niks aan de hand, een paar doelpunten verschil kan zo weggepoetst worden, alleen na enkele minuten in de tweede helft was de stand al verder uitgelopen in het voordeel van de bezoekers; 6-13. De wedstrijd was eigenlijk al gelopen, en het leek daardoor wel of ONDO iets vrijer kon gaan spelen. Met enkele wissels probeerde Patrick nog iets te forceren, ONDO kwam langzaam dichterbij. De tijd was de grote vijand en hierdoor bleek het ook onhaalbaar om het nog echt spannend te maken. Gelukkig viel er voor het publiek wel iets meer te genieten in de tweede helft maar verder dan een 14-18 stand kwam ONDO niet meer.

    Geen schande dat er verloren wordt van KOAG, maar ONDO moet hier wel lering uit trekken. Ondanks de nederlaag is er geen reden tot paniek. De komende weken zal ONDO moeten laten zien hoe de verhoudingen zijn in de poule. Er wordt begonnen met uitwedstrijden tegen RWA en Refleks. Vervolgens een thuis wedstrijd tegen Maasluis. Na deze 3 wedstrijden kan de balans wat beter opgemaakt worden. Voor ONDO in ieder geval zaak om zoveel mogelijk punten uit de komende wedstrijden te halen.

    We hopen dat jullie ons komen aanmoedigen Op (weg) Naar De Overwinning. 

rfwbs-sliderfwbs-slide