• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
 • De juniorenselectie van ONDO krijgt volgend seizoen een nieuw gezicht. De 18-jarige Kim Crooswijk gaat in ‘s-Gravenzande het avontuur in de hoofdklasse aan. Ook volgend seizoen staat ONDO A1 onder leiding van Laurens Verbaan en Tom Louwes.

  Alle heren van ONDO A1 blijven in de junioren, terwijl drie dames de seniorenleeftijd bereiken. De A1 zal aangevuld worden met de talentvolle jeugd (alle hoogste jeugdploegen spelen hoofdklasse), maar we krijgen ook versterking van buitenaf. Kim Crooswijk heeft inmiddels tweemaal meegetraind, maar had eigenlijk aan één training genoeg om de keuze te maken om volgend seizoen ckc Maassluis te verruilen voor ONDO..

  “Het was best spannend, maar ik ben enorm goed opgevangen door iedereen. Na één training had ik het plezier gevonden, dat ik eerlijk gezegd was kwijtgeraakt. Ik wil mij in de hoofdklasse bij ONDO zoveel mogelijk ontwikkelen, naast het feit dat ik het net zo naar mijn zin wil hebben als de afgelopen twee trainingen”, vertelt Kim, die voor interieuradviseur studeert in Rotterdam. Verder woont ze in Vlaardingen, maar haar hele familie, inclusief haar oma zelfs nog altijd, korfbalt bij Maassluis.

  Kim werkte bij het regionale talententeam RTC Zuidwest al eerder samen met Tom Louwes, over wie ook mooi nieuws te melden is. Louwes en Verbaan zijn ook volgend jaar trainer van de A1. Voor Verbaan wordt het zijn vijfde jaar in ‘s-Gravenzande. “Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Ik heb nu meerdere lichtingen onder mijn hoede gehad en overal zit veel talent en spelers die graag willen. Na zo'n teleurstellend jaar zonder competitie heb ik weer zin om volgend jaar vol aan de slag te gaan."”, spreekt Verbaan.
  Voor Louwes wordt het zijn tweede jaar bij ONDO. “Ook ik voel mij thuis hier en geniet om samen te werken met zo’n talentvolle, leergierige groep. We hebben echt een goed team volgend jaar en zijn blij met de komst van Kim. Laten we hopen dat we volgend seizoen een mooi avontuur aangaan, vol ontwikkeling en plezier. En heel misschien dat we dit seizoen op het veld ook nog kunnen promoveren naar de hoofdklasse.”

  Ook Melvin de Groot (fysiek trainer) en Daan Jonker (individueel trainer en trainer van de A2) blijven verbonden aan de technische staf. Daarmee heeft ONDO ook volgend seizoen een uitstekend kader, waarin de talentvolle spelers zich optimaal kunnen ontwikkelen

  ONDO is blij dat we er wederom in geslaagd zijn om talent aan ons te binden. We zijn trots op het feit dat we steeds meer meetellen in de nationale top van het jeugdkorfbal en hopen vanzelfsprekend dit succes te vertalen naar de senioren. We heten Kim van harte welkom bij de club en wensen Laurens en Tom een succesvol vervolg in ‘s-Gravenzande.

rfwbs-sliderfwbs-slide