• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
 • Update 25-01-2022

  Het einde lijkt in zicht, we gaan weer winnen met z’n allen! Als ik namens mezelf spreek had ik nooit verwacht dit nu al te schrijven. Na de lange en vooral koude periode begin vorig jaar - op het veld - tijdens het zaalseizoen, zag het er dit jaar ook niet rooskleurig uit. Totdat we vorige week met veel blij gezichten weer terug mochten naar de zaal. En die blije gezichten nemen vanaf vandaag nog meer toe. Vanaf aanstaande zaterdag (29 januari) start de breedtesport weer met competitiespelen, en volgende week zaterdag (5 februari) start de wedstrijdsport ook weer.

  En dat is nog niet alles, ook publiek zal weer welkom zijn in onze wedstrijdhallen. Alles nog wel met het CTB en met een max aantal bezoekers. Voor het checken van het CTB gebruiken we dezelfde methode als in november. we vragen jullie allemaal je steentje bij te dragen en enkele uren voor de deur te staan, bijvoorbeeld bij de wedstrijd van uw kind, of tijdens de wedstrijd voor of na je eigen wedstrijd. Natuurlijk staat hier nu ook weer een vergoeding tegenover. Aanmelden kan via de volgende linkn en wordt onwijs op prijs gesteld: https://forms.gle/omMAVZQvQ4Xye4tbA 

  Hoe we bij onze hoofdwedstrijden het maximaal aantal bezoekers gaan handhaven is nog even de vraag. Laten we iedereen hun plekje (online) reserveren of zeggen we nee aan de deur? Heb jij een goed idee? We horen het graag. Mail ons naar bestuur@ckvondo.nl

  Verder zijn we ook blij dat de quarantaineplicht tot 18 jaar vervalt. Hierdoor zullen we de aankomende weken beter in staat zijn deze wedstrijden volledig te spelen. Toch zal het zeker de eerste weken een flinke klus worden om alle teams kloppend te krijgen. Word je gebeld om in te vallen? Zeg alsjeblieft een extra keer ja. Winnen doen we namelijk met z’n allen!

  Daarna nog een huishoudelijke mededeling: weet je nu al dat je aanstaande zaterdag of een aankomende zaterdag niet aanwezig kan zijn bij je wedstrijd? Meld je dan direct af bij het wedstrijdsecretariaat, zodat we zo snel mogelijk vervanging kunnen regelen.

  Rest mij nog iedereen onwijs veel plezier en gezondheid te wensen. Ik denk dat iedereen onwijs veel zin heeft in het iets verlate zaalseizoen, maar blijf goed op jezelf passen!

  Suggesties of een vraag? Mail ons: bestuur@ckvondo.nl

  Update 17-01-2022

  Wat één week voor verschil kan brengen! Vorige week waren we al blij dat onze jeugd weer tot 20:00 buiten mocht sporten, deze week zijn we blij dat naast onze jeugd ook onze senioren weer BINNEN mogen sporten zonder tijdslimiet. Dat betekent dat we vanaf vandaag weer terug gaan naar de situatie van november 2021 met het volgende trainingsschema.

  Het enige wat op dit moment nog niet normaal is, is het feit dat we nog geen competitiewedstrijden mogen spelen. 25 januari bekijkt het kabinet deze kwestie nog eens en komt met een nieuw advies hierover. Tot die tijd hebben we dus twee weken om weer helemaal fit te worden. We verwachten namelijk dat zodra het kabinet goedkeuring geeft tot het spelen van competitie, de KNKV deze kans grijpt om zo snel mogelijk te starten. Tot ergens in februari is er namelijk nog een mogelijkheid tot het spelen van een kleine competitie. Hou hier dus zoveel rekening mee. 

  Voor aanstaande zaterdag zijn wij bezig met een programma met onderlinge wedstrijden binnen ONDO. Hou aanstaande zaterdag dus vrij. Zodra hier meer informatie over is, wordt dit gecommuniceerd via de Whatsapp Groepen. 

  En via deze weg willen we ook even Harry en Dennis onwijs bedanken. Vorige week hebben ze al het materiaal naar buiten gebracht zodat we konden trainen. Nu worden alle spullen weer naar binnen gebracht voor hopelijk het vervolg van de zaalcompetitie. Bedankt Harry en Dennis voor jullie inzet! 

  Update 10-01-2022

  Vanaf dinsdag 11 januari mag de jeugd (tot 18 jaar) gelukkig weer trainen tot 20:00. We vinden het jammer dat dit op dit moment alleen nog maar buiten op het koude veld mag en er nog geen ruimte is voor onze senioren, maar we pakken het met beide handen aan. Het feit dat tijdens de deze lockdown 62% van de kinderen/jongeren niet of minder is gaan sporten doet ons pijn. We willen deze getallen zo snel mogelijk weer naar beneden en daarom gaan we door de weeks weer volle bak bewegen en trainen op ons buiten veld.

  We begrijpen heel goed dat korfbal in januari op het buiten veld en voor de tweede keer niet de ideale situatie is. Het is koud en we kunnen onze handen niet bedekken met warme handschoenen. Kleed je daarom goed en warm aan, meerdere lagen is een absolute must. Ook vragen we onze trainers de trainingen zo in te richten dat de kinderen zo veel mogelijk bezig zijn en niet stil staan. Hou vol, blijf bewegen, maak elkaar beter en heb heel veel plezier. 

  Voor de zaterdagen zijn wij nog opzoek naar een passende oplossing waarbij niet altijd de trainers mee belast hoeven te worden. Zodra we hier meer informatie over hebben, krijgen jullie die informatie van de teamouders of trainers. 

  Voor zo lang het duurt hanteren we het onderstaande trainingsschema, dit trainingsschema is afgeleid van het zaalschema zodat we zo snel mogelijk terug kunnen schakelen naar de zaal zodra het weer mogelijk is. Het kan zijn dat trainers een andere invulling aan hun trainingen geven, dus stem locatie en tijd altijd even af in jullie whatsapp groep. 

   

  Tijd maandag dinsdag Woensdag donderdag
  16:00-17:00     F1-F2-F3-F4-F5 D4,E1,E2,E3,E5
  17:00-18:00 D6-E1-E2-E3 C3,F1,F2,E4,E5,E6 C4,C5,D4 C3,C6,E4,E6
  18:00-19:00 D1-D2-B1-B2 C1,C2,C3,C6 B2,D2,D3,D5 A1,B1,C1,D1
  19:00-20:00 A1,A2,B3,B4,A3    A3 A2,C2
       

   

  Update 05-12-2021

  Zoals bekend moeten de trainingen en wedstrijden gaan plaatsvinden voor 17:00. We streven er nu naar al onze leden twee contactmomenten per week aan te bieden, één training en één wedstrijd/training op zaterdag. Dit is voor de jeugd gelukt. Voor de senioren is het lastig vanwege de meeste werktijden tot 17:00, vandaar dat deze teams nu alleen op zaterdag iets hebben ingepland. Mochten er senioren zijn die graag sochtends een balletje willen gooien, horen we dit graag en kijken we naar de mogelijkheden.

  Maar we gaan dus weer trainen, yes. Alle jeugdteams hebben de mogelijkheid één keer per week te trainen (uiteraard met als eindtijd 16:45). We begrijpen dat deze tijdstippen niet voor alle spelers haalbaar zijn. Bijvoorbeeld omdat ouders niet kunnen brengen/halen of omdat je zelf nog op school zit. We snappen het ook als je om een andere reden niet kunt trainen. De ruimte is beperkt en de meeste trainers zullen helaas niet aanwezig kunnen zijn, dus de genoemde teams gaan samen trainen. Hierbij hebben we twee belangrijke regels: 

  • Zorg dat je op tijd klaar bent en dat je omgekleed bent (help de trainers met klaar zetten en opruimen)
  • Je komt om te trainen, regelmatig staan er maar 2 trainers op 4 teams, deze trainers hebben al hun aandacht nodig om de training te geven. 

  Alle trainingen zijn in de Westlandhal en volgen het volgende trainingsschema vanaf maandag 6 december tot vrijdag 17 december. Indien u als ouder in de gelegenheid bent de trainer te ondersteunen vinden we dat erg fijn. 

   

  Maandag

  15:45 tot 16:45

  B3/B4/C4/C5/A3

  Janneke/Annemiek

  Dinsdag

  15:45 tot 16:45

  E1 t/m E6 + A1/A2

  Andrea/Gertine/Myrthe/Lisa

  Woensdag

  13:45 tot 14:45

   

  14:45 tot 15:45

  15:45 tot 16:45

  F1 t/m F5 + open schotmoment

  D3/D4/D5/D6

  B1/B2/C1/C2/A3*

  Bianca/Gertine

   

  Mirjam/DaanD

  Kelly/ Sandra/Timo

  Donderdag

  15:45 tot 16:45

  D1/D2/C3/C6

  Ties/Sandra/Roos

   

   

  *A3 spelers mogen 1 keer aanschuiven

   

   

  En hoe dan verder op zaterdag?

  De KNKV heeft afgelopen week een besluit genomen over het vervolg van de zaalcompetitie tot de kerstvakantie. Zij hebben hier onderscheid gemaakt in de categorieën Korfbal League, wedstrijdkorfbal en breedtekorfbal. Gemakshalve laten wij de besluiten van de korfbal league voor wat het is. 

  Wedstrijdsport: Bij ONDO hebben wij diverse teams in die vallen in de categorie wedstrijdsport, namelijk ONDO1, 2, 3, 4, A1, A2 en B1, C1 en D1. Voor deze teams vervalt de competitie per direct. Dit heeft te maken met het feit dat hier promotie en degradatie regelingen plaatsvinden en dat de bond de competitie niet eerlijk vind als één team wel zou trainen en de andere niet. Zodra het mogelijk is om ook weer te trainen zal er vanaf januari een nieuw competitieprogramma opgesteld worden. De reeds geplande wedstrijden kunnen beschouwd gaan worden als oefenwedstrijden indien beide teams dit willen. Dit zullen wij als ONDO zoveel mogelijk aanmoedigen. Indien een wedstrijd niet door kan gaan, zoeken we naar een alternatief.

  Breedtesport: Alle overige teams van ONDO acteren in de breedtesport. Aangezien er in de breedtesport geen sprake is van een zogenoemde promotie/degradatieregeling heeft de bond besloten om hier de competitie doorgang te laten blijven vinden waar dit mogelijk is. Op zaterdag spelen deze teams dus gewoon een wedstrijd. 

  Houd de ONDO Docs in de gaten voor de juiste en up to date speeltijden. 

  Het bestuur van CKV ONDO

   

   ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   

  Update 28-11-2021

  Hallo trainers en ouders,

  Naar aanleiding van de vandaag ingegane regels zullen de huidige trainingen vooralsnog vanaf maandag 29-11-2021 vanaf 17:00 niet doorgaan. We wachten op dit moment op de communicatie van het KNKV en NOC NSF over hoe het verder aangepakt gaat worden. Vanuit deze communicatie zullen we deze week onze nieuwe route delen. "Blijven sporten en blijven bewegen is cruciaal voor de gezondheid en weerbaarheid van onze samenleving.’’ Daarom zullen wij er alles aan doen binnen de geldende maatregelen voor onze leden een goed en passend programma aan te bieden, bijvoorbeeld door vervroegde trainingen doordeweeks. Later meer.

  De nieuwe regels opgelegd aan de sportbonden houden in dat er tussen 17:00 en 05:00 niet gesport mag worden. Dit houdt voor ONDO in dat alle trainingen en enkele wedstrijden na 17:00 geen doorgang kunnen vinden.

  Voor nu rest ons te zeggen, pas en let een beetje op elkaar. Ga gezellig met je team de aankomende week een keertje hardlopen bijvoorbeeld, zo houden we ons mentaal en fysiek op orde.

  Het bestuur van CKV ONDO

  Update 13-11-2021

  We begrijpen dat er op dit moment veel onduidelijk is over wat er wel, en wat er niet mag wat betreft publiek, CTB en rijouders. Hierbij alle maatregelen op een rijtje. 

  • Publiek bij alle wedstrijden/trainingen van de kangoeroes t/m de senioren zijn niet welkom.
  • Alle spelers boven de 18+ zijn verplicht een geldig CTB te tonen bij aanvang van trainingen, thuiswedstrijden en uitwedstrijden. (als je nu al weet dat je hier niet aan kunt voldoen, willen we je vragen je bij het wedstrijdsecretariaat af te melden, zowel voor de trainingen als voor de wedstrijden. Als je je niet afmeldt, gaan we er vanuit dat je iedere training en wedstrijd een geldige CTB kunt tonen.)
  • Uitzondering op de CTB regel zijn personen die met een functie op de club moeten zijn. Denk hierbij aan trainers, coaches, scheidsrechters, jurytafel en/of vrijwilligers die de club draaiende houden. 
  • Rijouders die jonge sporters vervoeren naar een wedstrijd van een uitspelend team zijn in dat geval functioneel aanwezig; zij hoeven in dat geval geen CTB te tonen. 
  • De rijksoverheid heeft geen beperkingen meer opgelegd aangaande het samen reizen in een auto naar uitwedstrijden en/of trainingen. Neem ook hier het gezonde verstand in acht en maak zelf de afweging wat wenselijk is.
  Wat betekent dit voor ONDO? 

   

  1. Allereerst zijn we opgelucht minder vrijwilligers nodig te hebben bij het controleren van een geldig CTB bij jeugdwedstrijden. Publiek is namelijk niet welkom en rijouders van onze tegenstanders hoeven geen CTB te tonen. Bij alle senioren wedstrijden zal nog altijd om een geldig CTB gevraagd worden. Bent u in de gelegenheid bij onze senioren CTB te controleren? Dan zouden wij het fijn vinden als u zich hiervoor aanmeldt via de volgende link: https://forms.gle/7USLcTv1vW3D8Erz8
  2. Rijouders mogen de sporthal zonder CTB betreden. Echter kan een vereniging hier andere keuzes in maken, luister hiernaar. In z'n algemeenheid roepen wij op om het aantal rijouders tot een minimum te beperken. Vertrek dus niet met meer ouders dan nodig.
  3. We bekijken op dit moment de mogelijkheden tot streamen van wedstrijden in de Westlandhal. Beschikt u over kennis/programma's/materialen en dergelijke voor een livestream, dan horen we dat graag via informatie@ckvondo.nl. Veel andere verenigingen streamen ook wedstrijden, wellicht wel die van uw kind. Bekijk hiervoor eens de socials van de tegenstander.
  4. Jeugdtrainingen: Alle jeugd onder de 18 hoeft geen CTB te tonen. Deze spelers kunnen zonder aanpassingen sporten. Om tijdens deze trainingen geen vrijwilligers nodig te hebben die QR codes scannen, willen we aan alle ouders vragen buiten de Westlandhal of Hoekstee te wachten tot uw kind klaar is met trainen. We vertrouwen op uw medewerking.
  5. Senioren Trainingen: Na een kleine rondvraag kunnen we concluderen dat het grote merendeel aantal senioren elke week een geldig CTB kan tonen. Dit stelt ons in de gelegenheid de QR codes van senioren intern met enkele verantwoordelijkheden voor de trainingen te scannen.
  6. Personen die met een functie op de club moeten zijn. Denk hierbij aan trainers, coaches, scheidsrechters, jurytafel en/of vrijwilligers die de club draaiende houden, zijn uitgezonderd van de CTB maatregel. 

  Deze regels zijn van toepassing naast de basisregels als was vaak en goed je handen, 1,5 meter is een veilige afstand, blijf thuis bij klachten en laat je testen, zorg voor voldoende frisse lucht en draag een mondkapje in binnenruimtes. In binnenruimtes waarbij de CTB van toepassing is, is een mondkapje geen verplichting, maar voel je vrij deze wel te dragen. 

  We hopen u hiermee voldoende op de hoogte te hebben gebracht. En nogmaals laten we ons allemaal aan de overheidsregels houden, alleen op die manier kunnen we veilig blijven sporten en kan de competitie hopelijk voortgezet worden! 
   

   

  Het Bestuur CKV ONDO
rfwbs-sliderfwbs-slide