• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
 • Met ingang van volgend seizoen speelt Alon Keijzer bij ONDO in ‘s-Gravenzande. De 19-jarige speelster is nu nog lid van TOP (S) en verhuist naar Madestein, op de grens van Den Haag en Poeldijk. Wij verheugen ons enorm op de komst van Alon en weten zeker dat zij een bijdrage zal leveren aan de sportieve opmars van onze vereniging.
   
  Alon woont momenteel in Voorhout, studeert Gezondheidswetenschappen in Rotterdam en speelt al haar hele leven bij TOP. In 2019 won zij met TOP A1 de zaalfinale in Ziggo Dome, in een team met onder andere voormalig ONDO-speelster Bente Voois. Niet veel later maakte Alon haar debuut in TOP 1 tijdens een gewonnen wedstrijd tegen DVO. Nadat zij dit seizoen niet werd verkozen in de selectie van TOP heeft Alon besloten om tijdelijk te stoppen met korfbal.
   
  Gelukkig is het tijdelijk, want na een uitvoerig gesprek met hoofdtrainer Patrick Muurling en bestuurslid technische zaken Frank Stout hoefde Alon niet heel lang na te denken om voor ONDO te kiezen. “Iedereen ziet hoe ONDO in beweging is met een enorm talentvolle groep. Daar wil ik graag deel van uitmaken en helpen om de club omhoog te brengen. Daarnaast ben ik er regelmatig geweest en weet hoe gezellig het er is”, vertelt Alon enthousiast.
   
  Muurling bekeek uitvoerig een aantal wedstrijden terug van Alon in TOP A1 en TOP 2 en wil graag samenwerken met de lange speelster (1 meter 83). Muurling: “Alon beschikt over én het inzicht én het vermogen om die pass te geven. Door die kwaliteiten kan de ploeg nog beter gaan draaien en ze kan zelf ook een goal maken. En omdat ze nog zo jong is en ONDO over veel faciliteiten beschikt, kan ze zich in ‘s-Gravenzande uitstekend verder ontwikkelen. Hopelijk hand in hand met de hele vereniging.”
   
  Ieder lid van de selectie van ONDO kreeg afgelopen zomer een op maat gemaakt trainingsprogramma en tijdens het seizoen werd er dankzij de samenwerking met sportschool The Gym drie keer getraind. Tijdens de eerste veldhelft wierp het haar vruchten af. ONDO is gedeeld koploper in de eerste klasse.
   
  “Het doel was nog niet om dit jaar al kampioen te worden. We willen bij ONDO dat spelers zich zoveel mogelijk kunnen ontwikkelen. Dan komt de rest vanzelf”, vertelt Stout, die trots vertelt dat alle jeugdteams van ONDO behoren tot de (sub)top van Nederland. “Voordat we het wisten zaten we met Alon twee uur om de tafel. ONDO krijgt er niet alleen een goede speelster bij, maar ook iemand die qua gezelligheid perfect binnen de vereniging past en een heel goede, interessante kijk op korfbal heeft. We hebben het er niet over gehad, maar ik hoop dat ook de jeugd kan gaan profiteren van haar korfbalkennis.”
   
  Tijdens de Oliebollenclinic was Alon een van de trainers, die een clinic gaf. ONDO is blij dat we haar vanaf komend seizoen vaker op ons veld gaan zien. Het bestuur wenst haar alle succes bij haar nieuwe alontuur in ‘s-Gravenzande.
rfwbs-sliderfwbs-slide