• 60 jaar ckv ONDO (opgericht 28 april 1961)
 • Algemene informatie AH Schoolkorfbaltoernooi

  Het AH Schoolkorfbaltoernooi bij CKV ONDO is het grootste en gezondste Schoolkorfbaltoernooi van Nederland. Er is elk jaar plek voor 1100 deelnemers van 19 verschillende scholen uit 's-Gravenzande, Hoek van Holland, Monster en Naaldwijk.

  Het AH Schoolkorfbaltoernooi is voor leerlingen uit de groepen 3 t/m 8. De groepen 3 & 4 spelen in poules tegen elkaar. Hetzelfde geldt voor de groepen 5 & 6 en 7 & 8. Aan het einde van het toernooi heeft elke poule een winnaar.

  Korfbal is een gemengde sport, waar een team bestaat uit jongens en meisjes. Tijdens het toernooi worden er wedstrijden gespeeld in viertallen. Bij korfbal mag je niet lopen met de bal, het is de bedoeling om doormiddel van overgooien in de korf te schieten. De bal mag niet je voeten raken, dan maak je namelijk de overtreding 'voetbal' Ook is het de bedoeling dat je tijdens het spelletje niet buiten de lijnen komt. Tijdens de wedstrijd staat er altijd minimaal één jongen en één meisje op het veld. Van de overige twee spelers maakt het geslacht niet uit. 

  In samenwerking met Albert Heijn 's-Gravenzande en QPI doen wij ons best om een gezond toernooi te organiseren. Zo is er een overvloed aan gezonde snacks die wij gratis op het toernooi kunnen aanbieden namens QPI. Ook krijgen de kinderen van Albert Heijn 's-Gravenzande een gratis stuk fruit en drinken aangeboden. 

  Doet uw school nog niet mee? Maar wilt u wel graag meedoen! Mail naar informatie@ckvondo.nl dan kunnen we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

rfwbs-sliderfwbs-slide